Psychologenpraktijk drs. Tom (T.J.M.) Moonen

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

U kunt bij mij terecht wanneer u klachten hebt op psychologisch vlak en u behandeling wenst door een gezondheidszorg. (GZ-psycholoog)

Hierbij kunt u denken aan angst- en paniekklachten, stemmingsklachten, traumaverwerking. Binnen de basisGGZ worden klachten vergoed waarbij er sprake is van een DSM-V stoornis van lichte tot matige ernst. Gezien de kleinschaligheid van de praktijk, kan ik niet voorzien in 24-uurs crisisdienst en voor complexe, langdurige behandelingen zal ik u doorverwijzen naar de specialistische ggz. Indien er sprake is van een persisterende doodswens of suïcidaliteit, kan ik u in deze setting niet helpen. 

Voorbeelden van zorg welke niet vergoed worden door de zorgverzekering zijn relatieproblemen, rouwverwerking, seksuele problemen, beroepskeuze, existentiële problemen (zingeving of eenzaamheid). Afhankelijk van de problematiek zijn ook de mogelijkheden van coaching bespreekbaar.

Coaching is een goed middel als je merkt dat je jouw doelen niet bereikt, gespannen of vermoeid bent, maar op zich nog goed functioneert.

Effectief communiceren en (samen)werken

Persoonlijke kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen

Omgaan met werkdruk en stress

Tijd- en takenmanagement

Bevorderen van assertiviteit en zelfvertrouwen

Relatie en gezin, scheiding- en opvoedingsvraagstukken

Gezonde levensstijl, omgaan met ziekte en beperkingen

Balans werk/leven

Leren ontspannen

Herkennen en veranderen van negatieve patronen

Zingeving, persoonlijke waarden en keuzes